Regenesis

Regenesis is een therapievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van energie.

Deze energie hebben we allemaal bij ons. Het is de energie die de foetus in de baarmoeder gebruikt om zichzelf te scheppen en ook de energie die een moeder gebruikt als zij haar handen op de buik legt van een kind dat buikpijn heeft, of die je zelf gebruikt als je je handen op je hoofd legt als je hoofdpijn hebt. Ik heb als Regenesis therapeut geleerd deze energie optimaal te laten stromen en weet de juiste plekken op het lichaam aan te raken om zo het zelfherstellende vermogen van het lichaam te activeren. Bij Regenesis therapie noemen we deze energie de Blue dot Energy. De energie die we gebruiken en de specifieke werkwijze maakt dat Regenesis therapie uitermate effectief is. Een behandeling kan dan ook vele reacties teweeg brengen.

Het lichaam streeft naar perfectie. Als een baby zich ontwikkelt in de baarmoeder, weet elke cel precies wat het moet doen. Een wondje op je knie geneest vanzelf en ook bij een griep of gebroken arm weet jouw lichaam zelf weer te herstellen. Wanneer er in je leven dingen gebeuren, je hebt bijvoorbeeld te maken met emotionele of fysieke trauma’s, komt er een onbalans in je lijf, wat de meest uiteenlopende klachten kan geven. De energietrillingen op die plekken zijn lager en het lukt je lichaam niet meer zelf om de balans terug te vinden. Een behandeling met Regenesis is erop gericht om de energetische triling te verhogen op die plekken waar de onbalans zit. Als behandelaar verhoog ik de energetische trilling bij mezelf en zet de vingertoppen op die plekken waar de onbalans zit. Op die manier zal jouw lichaam de trilling weer gaan verhogen en op zoek gaan naar de “oorspronkelijke” staat (dus zoals die is ontstaan in de baarmoeder). Regenesis betekent letterlijk herscheppen, en dat is wat er werkelijk gebeurt bij een behandeling met Regenesis. Ik ben eigenlijk niet een healer, maar als het ware de katalysator, die jou helpt om je lijf en geest weer in balans te krijgen.

Blue Dot Energy

De energie die we bij Regenesis gebruiken noemen we de Blue Dot Energy.

Geweldig beeld van de Blue Dot energy
Geweldig beeld van de Blue Dot energy

Dit is de prachtige blauwe energie die een foetus gebruikt om zichzelf te “maken” en uit te groeien tot een baby. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat als de baby zo’n 6 maanden oud is (en de fontanel is gesloten), gaat deze energie als het ware “slapen”. Vanaf dan zit er in elke cel van je lichaam een blauwe stip; vandaar de naam ‘Blue Dot’ (en vandaar de naam blauwe kracht). Ik stimuleer jouw lichaam om deze blauwe stip als het ware weer “wakker’ te maken en op die manier wordt jouw zelfhelende vermogen van jouw lichaam gestimuleerd. Meer informatie over de blue dot energy en Robert Rasmusson (de grondlegger van de Regenesis) kun je vinden op www.quantum-academy.net

 

 

Atlas

Veel klachten worden veroorzaakt door een onbalans in de atlas/draaier (in je nek).

Een verstoring rond de atlas kan veel problemen geven die het hele skelet, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel negatief beïnvloeden. Deze onbalans kan ernstige lichamelijke en emotionele klachten tot gevolg hebben. Het lichaam is dan niet meer in staat te functioneren zoals het zou moeten. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor het goed functioneren van je lichaam. Dit is de reden dat de we de behandeling altijd beginnen (ongeacht die klacht) met het uitlijnen van het

De nekwervels, atlas en draaier
De nekwervels, atlas en draaier

lichaam. Dit betekent het corrigeren van de hele wervelkolom, bekken en hoofd. Dit corrigeren gebeurt dus met behulp van de Blue Dot Energy. Door het “wakker’ maken van de blauwe stippen, gaat jouw lichaam weer naar de originele staat en zal de onbalans in jouw wervelkolom herstellen, wat een positieve uitwerking zal hebben op jouw klachten.

Behandeling

Een Regenesis behandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Dit kan gewoon over de kleren heen.

De eerste behandeling is altijd staand. Ik zal beginnen om mijn vingers te plaatsen op de plek van jouw atlas. Vaak komen er reacties in jouw lichaam. Je lichaam gaat als vanzelf de balans zoeken. Wanneer het daar rustig wordt ga ik door met de draaier, en dan je wervels. Wanneer het overal “rustig’ is, (dat kan 1 of meerdere behandelingen duren) en de klacht is nog niet over, ga ik specifieker op je klacht behandelen. Het kan zijn dat ik op de plek van de pijn/klacht behandel, maar het kan ook zijn dat ik die (zenuw-) punten op jouw lichaam behandel die indirect mede-verantwoordelijk zijn voor de klacht. Het aantal behandelingen is van vele factoren afhankelijk en is dus moeilijk van te voren te zeggen Iedereen reageert er anders op, maar het gebeurt regelmatig dat er tijdens de behandeling fysieke of emotionele reacties komen. Bewegingen, duizeligheid, pijnklachten, huilen of juist een gevoel van volledige ontspanning: het kan allemaal. Ook kan het zijn dat je tijdens een behandeling niet zoveel voelt. Dit maakt niet uit. De energie zal zijn werk doen en klachten zullen in de meeste gevallen verminderen of verdwijnen.