5 Natuurgerichte principes

Als Natuurgeneeskundig Therapeut, aangesloten bj de BATC, werk ik volgens de 5 natuurgeneeskundige principes, welke ik hieronder toelicht.

1 Energie

Als Regenesis Therapeut werk ik met energie. Ik wek een hogere energie-trilling bij mijzelf op en zet vervolgens mijn vingers of hand op de plekken van onbalans bij jou als cliënt om zo op die plaats de energietrilling te verhogen en het zelfhelende vermogen van het lichaam aan te spreken. Het lichaam streeft immers naar perfectie en is in principe in staat om zelf te helen, mits de energie in balans is. Ik begin hierbij altijd met het sturen van energie naar de atlas en de draaier en vervolgens de wervelkolom, omdat daar vaak een onbalans is, wat de meest uiteenlopende klachten tot gevolg heeft. Zenuwbanen kunnen dan namelijk niet meer goed doorstromen van het hoofd naar het hele lichaam. Wanneer deze gebieden in balans zijn en de klacht is nog niet helemaal over, ga ik naar het gebied van de klacht, of naar die punten in het lichaam die verantwoordelijk zijn voor de ziekte/aandoening. Mijn behandelingen zijn er dus volledig op gericht om met behulp van energie het zelfherstellende vermogen van het lichaam te activeren.

2 Prikkeloverdracht

Bij Regenesis gebruiken we de energie zo dat we heel gericht op specifieke plaatsen de vingers plaatsen. Hiervoor zijn speciale punten op het lichaam waar de zenuwknopen zitten of organen of klieren die zorgen voor de juiste prikkeloverdracht. Zoals gezegd begin ik altijd met de uitlijning van het lichaam. Dit betekent dat ik de atlas/draaier, wervelkolom, bekken en het hoofd energie stuur, zodat het lichaam deze weer in de juiste positie kan komen. Wanneer deze weer in balans zijn, zijn vaak de klachten al sterk verbeterd. Daarna ga ik naar de specifieke klacht toe en stuur ik de energie naar die punten die het gebied van de onbalans weer in balans brengen.

3 Drainage

Specifieke punten die ik behandel mbt drainage zijn de lymfeklieren en bloedzuiverende organen. Door het sturen van energie naar deze punten wordt het lichaam geactiveerd om gifstoffen af te voeren. Ook wijs ik je altijd op het belang van het drinken van water. Naast de stoffelijke ballast is het ook belangrijk los te komen van de geestelijke ballast. Hiervoor behandel ik onder andere de klieren en de zogeheten traumapunten (zie ook psyche). Daarnaast maak ik gebruik van bodycompressie.

4 Voeding

Een vast onderdeel in mijn behandelingen, is het bespreken van het belang van voeding. Ik bespreek hoeveel water iemand drinkt, hoeveel suiker iemand gebruikt en hoe zijn voedingsgewoontes zijn.  Ik bespreek bijv. ook het belang van bepaalde vitamines en mineralen. Goede voeding is essentieel in de zorg voor je lichaam en geest. Daarnaast is ook de geestelijke voeding een belangrijk onderdeel. Hiervoor gebruik ik mijn coachende vaardigheden. Wat geeft iemand bijvoorbeeld energie en wat kost energie? Wat is je doel? Wat zou je doen als je je klachten niet meer had?

5 Psyche

Emotionele trauma’s (eenmalig of langdurende trauma’s) zijn vaak de onderliggende oorzaak aan ziektes of klachten. Samen met jou ga ik op zoek naar de “meerwaarde” van de pijn. Wat wil je lichaam zeggen met deze klacht? Wat is de boodschap? Bij het behandelen van de traumapunten stuur ik de energie naar bepaalde punten in het hoofd die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van trauma’s. Op deze manier zullen de trauma’s steeds minder worden, tot ze uiteindelijk ophouden te bestaan en slechts herinneringen blijven zonder emotionele bagage.