Veelgestelde vragen Regenesis

Veelgestelde vragen Regenesis

Veel mensen die niet bekend zijn met energetisch helen zijn wat sceptisch hierover. We zijn hier immers niet mee groot gebracht. Vaak hebben we in onze jeugd gehoord dat alleen de dokter je beter kan maken (met pillen of een operatie). Het idee dat de mens door middel van energie het zelfherstellende vermogen van het lichaam kan stimuleren is vaak nieuw en het is logisch dat je daar vraagtekens bij hebt. Voor het goed werken van de therapie is het echter niet nodig om erin te “geloven”. Je mag het gewoon gaan ervaren! Wel is het natuurlijk handig als je je ervoor open stelt. Vaak merken mensen al na de eerste behandeling wat er gebeurd en verdwijnt de scepsis als vanzelf….
Wanneer je aanvullend verzekerd bent, kun je in veel gevallen de behandeling (gedeeltelijk) vergoed krijgen. Kijk op www.batc.nl voor een overzicht van de vergoedingen.
Tijdens een behandeling laat ik de energie zijn werk doen. Dat betekent dat ik bepaalde punten op jouw lichaam slechts aanraak en niet druk of manipuleer. Dat doet dus geen pijn. Wel kan het zijn dat er in jouw lichaam reacties komen die prettig of minder prettig zijn. Voorbeelden hiervan zijn: bewegingen, zweten, tintelingen, duizelingen, pijn, misselijk, gevoel van ontspanning, emoties als lachen, huilen of angst. Al deze reacties duren slechts tijdelijk. Het kan ook zijn dat je niets of weinig voelt tijdens de behandeling of dat er pas een reactie komt als je weer thuis bent of de dag erna.
Het aantal behandelingen is moeilijk/niet van tevoren aan te geven. Dit is van vele factoren afhankelijk. Hoelang bestaat de klacht al, hoe reageert jouw lichaam op de energie, wat heb je al geprobeerd, wat is de boodschap van jouw lichaam en ben je bereid hieraan te werken, enz… Sommige mensen zijn na 1 of 2 behandelingen van hun klachten af, en sommige mensen komen 10 keer. Dit is per persoon verschillend. Belangrijk is dat je jouw lichaam de tijd en de gelegenheid geeft om te helen. Geef het de liefde en de aandacht die het vraagt, stel je open voor wat er wat op je pad komt en luister naar je lichaam.
Het gebruik van medicijnen is iets tussen jou en je arts. Ik zal hierin niet adviseren. Wel kan het zijn dat er een extra controle nodig is als de behandelingen aanslaan om te kijken of de medicijnen nog nodig zijn. Een mooi voorbeeld hiervan zijn bloeddrukverlagers. Regenesis healing en magnesium kunnen een sterke daling van de bloeddruk teweeg brengen zodat de zodat de bloeddrukverlagers niet meer nodig zijn. Belangrijk is dan natuurlijk om dit op tijd met je arts te bespreken.
Belangrijk is om na de behandeling goed te luisteren naar je lichaam. Ben je moe? Ga dan even liggen. Heb je juist veel energie? Gebruik deze dan! Verder is het goed om na de behandeling extra veel water te drinken.